T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SARAYÖNÜ - Sarayönü Mehmet-Emine Akdoğan Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tanıtınıtım Filmi


Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Proje Okulu

    Konya’nın nezih ilçesi Sarayönü’nde bulunan okulumuz 1995 yılında eğitim hayatına başlamıştır.

    Sürekli gelişen ve değişen çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde belirlenen stratejileri uygulayan okulumuz 2009 yılından itibaren yeni binasında nesillere yol gösterici görevine devam etmektedir.

    Ferah, nezih ve tabiatın kalbinde bulunan okulumuza ulaşım oldukça kolaydır.

    Okulumuz; 450 öğrenci kapasitesine sahip olup, 20 kişilik derslikleri, etüt merkezi, bilişim sınıfı, FKB laboratuvarları, zengin içerikli sürekli güncellenen kütüphanesi, konferans salonu, kantini, halı sahası, açık spor alanları, tecrübeli eğitim kadrosu ve rehberlik servisi ile mâziden âtiye bakan anlayışıyla öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaktadır.

    İki yabancı dil eğitimi, bire bir eğitim anlayışı, samimi ortamıyla bu yıldan itibaren proje okulu olan kurumumuz bilimsel ve akademik projeleri ile İbn-i Sina’ın, Farabi’nin, Mimar Sinan’ın, Biruni’nin, Cahit Arf’ın, Aziz Sancar’ın bayrağını daha ileriye taşıyacak nesilleri, sizleri bekliyor.

    Puanla öğrenci alınacak proje okulumuzda kontenjanımız 60’dır.

    Proje okulumuzda, öğrencilerimizi hayallerine bir adım daha yaklaştırmak için tecrübeli ve fedakar akademik kadromuz teorik ve uygulamalı olarak eğitim öğretime hız kesmeden devam etmektedir.

    ‘Her şey doğru tercihle başlar’

    2010 yılından beri yerel ve ulusal pek çok sportif faaliyetlere katılan okulumuz koridorları bu müsabakaların hatıralarıyla süslüdür.

    Öğrencilerimizin en sevdiği spor olan voleybolun yanında futbol, basketbol, masa tenisi ve satranç takımlarımız her yıl kupalarımıza yenilerini ekleyerek bizleri gururlandırmaktadır.

    İl ve ilçe düzeyinde yapılan sanatsal kültürel programlara imza atan okulumuz adından sıkça bahsettirmektedir.

    Üniversitelerle yaptığımız  protokoller neticesinde hazırladığımız ‘Akademik Kariyer Günleri’ ile öğrencilerimiz farklı bakış açıları kazanarak hedeflerini belirlemeye destek olunmaktadır.

    Yıl boyunca akademik ve kültürel gezilerimiz devam etmektedir.

    Haftalık ve aylık yapılan deneme sınavlarımız ile tüm öğrencilerimizin akademik gelişimleri yakından takip edilmektedir.

    E-twinning ve Erasmus(+) projelerinde okulumuz etkin görev almaktadır. Erasmus(+) projeleri kapsamında öğrencilerimiz, öğretmenlerimizin rehberliğinde  Avrupa’nın çeşitli ülkelerini ziyaret etmekte, kültürlerini tanımaktadır.

    Avrupa’dan ülkemize gelen öğrencilere okulumuz bölgemizin ve ülkemizin kültürünü tanıtarak gönül elçiliği misyonunu devam ettirmektedir.

    2023 yılından itibaren proje okulu olarak kalitesine kalite gücüne güç katan okulumuz, ilçemizin en güzide okuludur.

    Akademik olarak üst seviyede kendini yetiştirmiş, milli ve manevi değerlere saygılı, geçmişinden aldığı güçle daima ileriye kenetlenen nesillerin doğru adresi.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Proje Okulu

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.06.2023 - Güncelleme: 27.06.2023 23:39 - Görüntülenme: 2338
  Beğen | 3  kişi beğendi

Etiketler :
tanıtım,